понеділок, 09 травня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти влаштували в Маріуполі "масштабне свято", на яке ніхто не прийшов

Окупанти влаштували в Маріуполі "масштабне свято", на яке ніхто не прийшов
На "масштабну акцію", окрім окупантів, ніхто не прийшов. Фото: t.me/polkazov

9 травня в захопленому Маріуполі Донецької області російські окупанти влаштували так зване свято Перемоги, але на нього ніхто з місцевих не прийшов.

На "масштабну акцію", окрім окупантів і колаборантів, ніхто не з'явився, заявив у понеділок радник міського голови міста Петро Андрющенко.

"Вічний вогонь із самої Москви - на місці. Окупанти на місці. Колаборанти на місці. Єдині, кого немає - маріупольців. Щось зі святом пішло не так. Тому що Маріуполь - це Україна, а не московія!", - підкреслив Андрющенко.

Росіяни та колаборанти влаштували хід із георгіївською стрічкою завдовжки 300 м. У ході взяв участь ватажок так званої ДНР Денис Пушилін.

"Для пронесення "простирадла" привезли людей і волонтерів із Новоазовська й Донецька. Переважно росіяни. Вибірково залучили літніх людей із Маріуполя, яким пообіцяли їжу", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти звозять до братської могили під Маріуполем сотні вбитих містян

Російські окупанти активно готувалися до параду в Маріуполі Донецької області. Для цього активно розбирали завали в центрі міста. Планували провести в Маріуполі "парад полонених": перевдягнути у форму ЗСУ 2 тис. цивільних, яких тримають у фільтраційному таборі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти влаштували в Маріуполі "масштабне свято", на яке ніхто не прийшов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути