Ексклюзиви
неділя, 05 березня 2023 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти відмовляються йти в наступ – Маляр назвала причину

Окупанти відмовляються йти в наступ – Маляр назвала причину
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Добровольчий козачий загін окупантів відмовляється брати участь у наступі й виконувати накази "некомпетентного командування".

Така тенденція спостерігається і в інших підрозділах противника. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 5 березня.

"Інформація про реальні втрати росіян швидко розповсюджується серед військовослужбовців та деморалізує особовий склад противника. Зокрема, приданий на посилення 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ добровольчого козачого загону", – пояснила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідкісний екземпляр: ЗСУ вперше перетворили на брухт російську систему "Земледелие"

За її словами, російські війська продовжують зазнавати в Україні "великих втрат" у живій силі.

"Медичні заклади на окупованій території України переповнені важкопораненими, їх евакуація для лікування на території Росії майже не здійснюється. З метою приховування відомостей про кількість померлих від ран, їх облік ведеться виключно російськими військовими медиками", – додала Маляр.

Тим часом російські воєначальники намагаються запобігти випадкам масового залишення районів ведення бойових дій.

Для цього командування ворога активізувало заходи примусового та карального характеру, за даними Маляр.

Саме підрозділи морської піхоти двічі громили ЗСУ на сході України – 155-а бригада морської піхоти зазнавала розгромних поразок у листопаді минулого року під Павлівкою та на початку лютого під Вугледаром. В обох випадках вони зазнали величезних втрат через провал управління.

Через катастрофічні втрати російських загарбників біля Вугледара Донецької області диктатор Володимир Путін вирішив публічно підтримувати своє міністерство оборони.

Зокрема, в ефірі пропагандистського телеканалу Путін навмисно похвалив Тихоокеанський та Північний флот на тлі величезних втрат механізованих частин 155-ї бригади морської піхоти під час штурму Вугледара.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відмовляються йти в наступ – Маляр назвала причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути