Ексклюзиви
субота, 02 липня 2022 18:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти стали в оборону на Слов'янському напрямку – Генштаб

Окупанти стали в оборону на Слов'янському напрямку – Генштаб
Наступальні дії ворога у районі населеного пункту Новомихайлівка українські захисники зупинили та відкинули його назад. Фото: Генштаб ЗСУ

На Слов'янському напрямку ворог продовжує оборонятися. Окупанти хотіли штурмувати населений пункт Богородичне, але українські захисники успішно їх зупинили.

Росіяни обстрілювали з артилерії райони Долини, Курульки, Адамівки та Барвінкового, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу Збройних сил України в Facebook.

На Донецькому напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру неподалік Івано-Дар'ївки та Золотарівки. Окупанти закріплюються в районі населеного пункту Верхньокам'янка.

На Краматорському напрямку ворог гатив поблизу Білогорівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Води немає: Андрющенко розказав про реалії "покращеного життя" у Маріуполі

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Кодеми і Берестового. Біля останнього здійснили розвідку боєм. Українські воїни дали рішучу відсіч та змусили ворога відійти.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник з артилерії різних калібрів обстріляв райони Авдіївки, Опитного, Нетайлового, Павлівки, Оріхова, Малинівки, Новосілки та Новоандріївки. Завдавав авіаударів неподалік Павлівки.

Наступальні дії ворога в районі населеного пункту Новомихайлівка українські захисники зупинили та відкинули його назад.

Російські окупанти продовжують застосовувати заборонену зброю проти українців. Так, Слов'янськ Донецької області накрили забороненими касетними снарядами увечері 1 липня. У результаті – четверо загиблих і сім поранених.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти стали в оборону на Слов'янському напрямку – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути