Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2023 18:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти штурмують позиції ЗСУ на Донбасі - Генштаб розкрив деталі

Окупанти штурмують позиції ЗСУ на Донбасі - Генштаб розкрив деталі
Загарбники штурмують на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Сьогодні вдалося відбити понад 20 атак загарбників. Найінтенсивніші бойові дії тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку, йдеться у повідомленні Генштабу.

На північних кордонах ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

На Лиманському напрямку противник безуспішно штурмував у районі Спірного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав на відео українців, які захищають державу

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають жорстокі бої. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка. Підрозділи сил оборони відбили близько 10 атак противника на зазначеній ділянці фронту", – йдеться у повідомленні.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках були наступальні дії ворога у районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар'їнки. Успіху загарбники не мали. Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку, відбито 13 ворожих атак.

На Донбасі тривають важкі бої за Бахмут. Російські підрозділи ВДВ навколо міста, ймовірно, отримали термобаричні ракетні системи ТОС-1.

Росіяни на фронті у Бахмуті поволі просуваються вперед, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Луганській та Харківській областях залишається напруженою.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти штурмують позиції ЗСУ на Донбасі - Генштаб розкрив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути