Ексклюзиви
понеділок, 01 травня 2023 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти придумали, як приховати реальні втрати серед луганців

Окупанти придумали, як приховати реальні втрати серед луганців
Втрати серед примусово мобілізованих жителів окупованого Луганська суттєво зросли. Фото: nta.ua

Останнім часом безповоротні втрати серед примусово мобілізованих до окупаційних військ мешканців Луганська та околиць сягають до 70 осіб за день.

Тому росіяни нині намагаються запобігти можливим проявам невдоволення серед місцевих жителів. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Зокрема, за його словами, ритуальним службам рекомендовано коригувати чисельність присутніх на похоронних процесіях ‒ до шести осіб.

"Крім того, окупаційна влада наполягає саме на кремації загиблих замість поховання", ‒ зазначив Лисогор.

Тим часом місцевим лікарням все важче впоратися з величезною кількістю поранених. Для лікування та реабілітації російських військових до Луганська із Московської області нещодавно прибула група медичних працівників, зокрема, хірурги.

Нещодавно близько 400 засуджених, завербованих ПВК "Вагнера", привезли до одного із польових таборів окупантів у Бердянському районі Запорізької області. Про це вранці 1 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Таке ж поповнення очікується і в районі Луганська. Відомо про заплановану підготовку на одному із полігонів поблизу міста до 200 російських засуджених.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти придумали, як приховати реальні втрати серед луганців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути