Ексклюзиви
неділя, 12 червня 2022 18:21

Окупанти наступають на сході. Б'ють з артилерії - Генштаб

Окупанти наступають на сході. Б'ють з артилерії - Генштаб
При спробі відновити штурмові дії в напрямку Оріхове – Золоте ворог отримав рішучу відсіч українських захисників та відійшов. Фото: Генштаб ЗСУ

На Слов'янському напрямку українські воїни успішно відбили штурм окупантів на напрямках Довгеньке – Мазанівка та Довгеньке – Долина.

На Бахмутському напрямку окупанти штурмували Врубівку, але не мали успіху. Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ в Facebook.

При спробі відновити штурмові дії в напрямку Оріхове – Золоте ворог отримав рішучу відсіч українських захисників та відійшов.

На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках. Обстрілював позицій наших військ вздовж лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готова відправити в Україну "резервні батальйони" з недосвідченими солдатами - британська розвідка

На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів, продовжив обстріли наших підрозділів. Готується до наступу.

На Сіверськодонецькому напрямку противник продовжує стріляти зі ствольної та реактивної артилерії. Намагається подолати опір наших військ та встановити повний контроль над містом Сіверськодонецьк, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник систематично обстрілює позиції наших військ з метою сковування їх дій та недопущення перегрупування.

Російська армія зруйнувала другий міст між Сіверськодонецьком та Лисичанськом у Луганській області. Окупанти "сьогодні-завтра кидатимуть усі резерви", щоб захопити Сіверськодонецьк.

У Сіверськодонецьку зараз тривають найзапекліші бої. Окупанти кинули всі сили й спроможності на захоплення цього міста. Росіяни контролювали 70% Сіверськодонецька, однак упродовж двох днів їх відкинули.

Окупанти встановили новий дедлайн "захоплення" Сіверськодонецька - 22 червня. Керівництво РФ вже втретє змінює дату.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти наступають на сході. Б'ють з артилерії - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути