Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хочуть захопити п'ять міст Донбасу – Генштаб

Окупанти хочуть захопити п'ять міст Донбасу – Генштаб
Окупанти програють війну на землі. Тому намагаються завдати максимальної шкоди цивільному населенню та зруйнувати житлові будинки. ФОТО: зі сторінки Генштабу у фейсбуці

Окупанти не мають успіхів у наземній операції. Тому продовжують наносити ракетно-бомбові удари по військовій та цивільній інфраструктурі.

Загарбники використовують авіацію, високоточну ракетну зброю та боєприпаси невибіркової дії, йдеться у новому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"На Поліському напрямку активних наступальних дій противника не зафіксовано. Здійснюється перегрупування, закріплення на захоплених рубежах та логістичне забезпечення військ. На Сіверському напрямку окремі підрозділи Центрального воєнного округу продовжують перегрупування та зосередження сил і засобів для відновлення наступальних дій", - йдеться у повідомленні.

У напрямку Чернігова окупанти не ідуть, але продовжують із артилерії обстрілювати місто та позиції українських захисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти скидають бомби на Маріуполь. Обстріл хаотичний – полк "Азов"

Відсутній активний наступ і на Слобожанському напрямку. Біля Харкова та Ізюму ворог намагається відновити підрозділи, які втратили боєздатність.

"Робиться це за рахунок окремих підрозділів балтійського та північного флотів. Продовжуються масовані обстріли Харкова", - заявили у Генштабі.

На Донецькому напрямку росіяни роблять акцент на захопленні міст Рубіжне, Сіверськодонецьк, Попасна, Вугледар та Маріуполь.

"На напрямку Донецьк - Мар'їнка ворог здійснив спробу наступу. Успіху не мав, зазнав значних втрат, відступив", - вказано у зведенні Генштабу.

На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не фіксується.

"В Херсонській області, у районах населених пунктів Каланчак, Раденськ, Брилівка та Тарасівка, підрозділами "росгвардії" проводились фільтраційні заходи з пошуку місць зберігання стрілецької зброї", - вказано у зведенні.

На Південнобузькому напрямку противник визначеним угрупуванням здійснив спробу провести штурмові дії в районі населеного пункту Олександрівка, успіху не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу звинуватив генерала "найвеличнішої армії" у величезних втратах солдатів

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 22 березня орієнтовно становлять понад 15,3 тис. осіб. Про це у вівторок повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій", - зауважили у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть захопити п'ять міст Донбасу – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути