пʼятниця, 14 грудня 2018 12:38

Окупанти хитрістю перевозять боєприпаси на передову

Окупанти хитрістю перевозять боєприпаси на передову
Терористи тепер підвозять боєприпаси на передову в авто цивільних мешканців. Фото: Bigmir

Бойовики на Донбасі вигадали, як безпечно доставляти боєприпаси на передову, – використовують транспорт мирних мешканців.

Українські військові не ризикують відкривати вогонь по таким авто, щоб не нашкодити людям, інформує керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

"На низці ділянок фронту російське командування перейшло до постачання боєприпасами передових підрозділів "1 АК ДНР" за допомогою цивільного автотранспорту, вилученого у підприємств і місцевого населення. Міни, снаряди, патрони доставляються мікроавтобусами, тракторами, вантажівками "громадянського зразка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі активізувалися снайпери

За логікою російського командування, це дозволяє вирішити відразу кілька завдань: "вирахувати" такий транспорт українській розвідці набагато важче; у випадку ж перехоплення такого виду транспорту українською ДРГ або нанесення по ньому вогневого удару можна стверджувати, що "ЗСУ атакують мирне населення"; також одночасно економиться моторесурс армійського транспорту", - йдеться у повідомленні Тимчука.

Терористи на Донбасі, аби нашкодити ЗСУ, влаштовують мінні пастки та засідки. Зійтися з українськими військовими у відкритому бою не наважуються.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хитрістю перевозять боєприпаси на передову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути