субота, 05 березня 2022 08:03

Окупанти деморалізовані й продовжують здаватися в полон - ЗСУ

Окупанти деморалізовані й продовжують здаватися в полон - ЗСУ
Полонені армійці РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Частини та підрозділи окупаційних військ Росії деморалізовані. Солдати та офіцери загарбників продовжують здаватися у полон. Втікають, залишаючи озброєння і техніку.

Про це свідчать дані Генерального штабу Збройних сил України станом на 6:00 5 березня.

Зазначається, що спротив ворогу активно чинить й неозброєне населення.

"Активними бойовими діями завдають втрат противнику не тільки озброєні підрозділи українських захисників, але й звичайні неозброєні люди, демонструючи окупанту свою громадянську позицію, завдаючи йому психологічної поразки", - ідеться в повідомленні.

Наголошується, що ЗСУ спільно з підрозділами Сил безпеки та оборони України ведуть запеклі бої зі звільнення українських міст від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви дали зелене світло для бомбардування міст і сіл" - Зеленський жорстко пройшовся по НАТО

"ЗСУ продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують та змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів. Про всі наші успіхи ми поки що не можемо розповісти, щоб не зірвати задумане", - додали в генштабі.

Водночас окупанти продовжують обстріли цивільного населення, завдають ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури та житлових будинках, лікарнях, дитячих садках. Використовують жінок, дітей і літніх людей в якості "живого щита".

"Не покидають спроб створити у власному інформаційному просторі картину визвольного "бліцкригу", продовжують розповсюджувати тотальну брехню через підвладні ЗМІ, вживають заходів щодо приховування втрат в особовому складі та техніці", - нагадали у відомстві.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти деморалізовані й продовжують здаватися в полон - ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути