субота, 07 квітня 2018 09:19

Окупант ігнорує великоднє перемир'я: двох українських бійців поранено

Окупант ігнорує великоднє перемир'я: двох українських бійців поранено
Російський окупант 42 рази стріляв по Донбасу. Фото: Reuters

Минулої доби російські окупаційні війська продовжували ігнорувати великоднє перемир'я. Агресор 42 рази обстріляв позиції українських бійців.

Про це повідомляють у штабі АТО.

На Донецькому напрямку із забороненої 122 мм артилерії, а також озброєння БМП противник обстріляв Широкине, а з мінометів калібру 82 мм – укріплення поблизу Пісків.

З гранатометів та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Водяного, Лебединського, Мар'їнки та неодноразово Авдіївки.

Великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю агресор застосував по укріпленнях неподалік Талаківки і Гнутового. Також зі стрілецької зброї обстріляні захисники Красногорівки, Павлополя, Шахти "Бутівка", Пісків і Кам'янки, а снайперський вогонь вівся поблизу Широкиного.

На Луганському напрямку із 120 та 82 мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по опорних пунктах поблизу Луганського.

Крім цього, 120 мм міномети окупанти застосували по захисниках Валуйського, а міномети калібру 82 мм, озброєння БМП та великокаліберні кулемети – по оборонцях Троїцького. Також з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вогонь вівся по позиціях в районі Новолуганське.

Унаслідок ворожого вогню два українські воїни отримали поранення. Постраждалих захисників оперативно доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі чекають приїзду Генерального штабу РФ

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Окупант ігнорує великоднє перемир'я: двох українських бійців поранено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути