вівторок, 14 вересня 2021 08:34

Окупанти вбили воїна ЗСУ - на Донбасі серйозне загострення

Окупанти вбили воїна ЗСУ - на Донбасі серйозне загострення
Командування Об'єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого. Фото: facebook.com/93OMBr

Протягом минулої доби російські найманці 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. На всі обстріли окупантів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Унаслідок ворожого обстрілу загинув український військовий, звітує штаб ООС.

"13 вересня поблизу Верхньоторецького на Донеччині ворог здійснив обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. У районі Зайцевого, розташованого поруч із окупованої Горлівкою на Донеччині, російські найманці обстріляли позиції ЗСУ із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів. А поблизу Попасної на Луганщині ворог двічі вів вогонь з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів", - йдеться у повідомленні.

Поблизу Катеринівки Мар'їнського району на Донеччині ворожі найманці застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, а біля Золотого-4 Луганської області окупанти відкривали вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів. Неподалік села Новоолександрівка Попаснянського району на Луганщині противник тричі вів численні обстріли наших позицій із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Нью-Йорку Бахмутського району Донеччини російські найманці обстріляли наші позиції з артилерійських систем калібру 122 мм. У районі Причепилівки Новоайдарського району Луганської області бойовики двічі обстріляли наші позиції великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів 82-го калібру.

Сьогодні зранку порушень режиму припинення вогню не фіксували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські найманці на Донбасі вбили Дениса Германа

11 вересня на Донбасі в результаті ворожого вогню двоє українських військовослужбовців загинули, дев'ятеро – дістали поранення, ще один – бойове травмування.

Цьогоріч у серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли оголосили всеосяжне перемир'я у зоні Операції об'єднаних сил. Поранення отримали 28 бійців.

Проросійські бойовики жодного дня не припиняли стріляти. Кілька разів відкривали вогонь по тилових позиціях українських військ. Найбільший обстріл відбувся 28 серпня. Тоді артилерією вдарили по привокзальному району в Авдіївці на Донеччині. Частково згоріла база батальйону, який розташовувався там.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вбили воїна ЗСУ - на Донбасі серйозне загострення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути