Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2023 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти насильно видаляють з телефонів українські банківські застосунки

Окупанти насильно видаляють з телефонів українські банківські застосунки
Окупанти проводять рейди та перевірку телефонів на блокпостах. Фото: pixabay.com

У Марківці на Луганщині для поранених окупантів облаштували додаткові 100 ліжко-місць.

Тим часом у жителів захоплених міст і сіл росіяни вимагають видаляти з телефонів українські банківські застосунки, повідомив 12 січня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Окупанти хочуть максимально обмежити користування гривнею серед місцевих мешканців. Тому вони посилили поліцейсько-адміністративний режим та активно перевіряють громадян. Проводять рейди та перевірку телефонів на блокпостах. Ці заходи все частіше видаються неефективними, відтак окупаційні адміністрації вирішили витягнути хоч якусь користь для себе. Тепер під час перевірок телефонів в людей вимагають видаляти застосунки українських банків, зокрема Ощадбанку, Приватбанку й Монобанку", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Соледар і Бахмут: аналітики ISW показали свіжі карти боїв

В лікарнях захоплених міст та сіл вже бракує місць навіть російським військовим, а цивільним і поготів.

"Поранені прибувають і надалі, тому станом на 9 січня у місцевій лікарні Марківки додатково розгорнуто 100 ліжко-місць. Водночас у Луганську під потреби захворілих від куль ЗСУ росіян в будівлі обласної лікарні переоблаштували навіть актову залу. Пораненими зайняті всі коридори. Аби лікувати їх росіяни звозять медиків з різних регіонів Росії", – додав Гайдай.

За минулу добу підрозділи Збройних сил України відбили на Донбасі атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка і Кремінна на Луганщині, а також Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське і Красногорівка Донецької області. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти насильно видаляють з телефонів українські банківські застосунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути