Ексклюзиви
середа, 20 січня 2021 16:07

Окупанти надумали провести новий "референдум" на Донбасі

Окупанти надумали провести новий "референдум" на Донбасі
Пушилін розкритикував "монополію України" на освітлення та інтерпретацію подій на Донбасі. Фото: dnews.dn.ua

Окупаційна влада хоче провести новий "референдум" на Донбасі. Її представники нібито запропонували членам Ради безпеки ООН задіяти міжнародно визнані механізми.

Про це заявив ватажок бойовиків ДНР Денис Пушилін, передає "РИА Новости".

"Ми готові знову показати наше прагнення до ідеалів і цінностей, заради захисту яких народ виходив на вулиці 2014 року. Саме з цією метою була виражена готовність сприяти будь-яким міжнародним спостерігачам у разі, якщо буде прийнято рішення про проведення процедури вираження, а вірніше - підтвердження волі народу Донбасу", - сказав Пушилін.

За його словами, заява про готовність задіяти "механізм прямої демократії" є сигналом для світової спільноти. А також розкритикував "монополію України" на освітлення та інтерпретацію подій на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов до Росії привела до жебрацтва

Європейський суд з прав людини прийняв позов України проти Росії через спробу анексії Криму та перейшов до розгляду скарги по суті. У ЄСПЛ підтвердили, що Росія мала контроль над Кримом з лютого 2014-го, а не з часу так званого референдуму.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти надумали провести новий "референдум" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути