пʼятниця, 23 грудня 2022 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти почали поквартирні чистки, після яких зникають люди

Окупанти почали поквартирні чистки, після яких зникають люди
Окупанти РФ продовжують робити поквартирні обшуки, після яких зникають люди. Фото: eastnews.ua

Росіяни невдало спробували атакувати поблизу семи сіл Луганщини. Водночас окупанти продовжують блокувати захоплені населені пункти регіону та робити поквартирні обшуки, після яких зникають люди.

Організацією терору проти місцевого населення займається ФСБ, розповів 23 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай. Її співробітники обирають населений пункт для проведення так званої контрдиверсійної операції, за допомоги бойовиків псевдореспубліки блокують виїзні шляхи.

"А потім організують поквартирний або побудинковий обхід. Завдання – знайти хоч щось підозріле, аби підвищити показники. Перевіряють документи, телефони, обшукують помешкання. У випадку, коли "знайдено" те, що шукали, людину затримують без можливості навіть контактування з адвокатом. У кращому випадку люди повертаються додому після двох місяців "виховних робіт", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Інші роботи очікують жителів Марківщини. Місцевий відділ військкомату так званої ЛНР оприлюднив оголошення щодо набору добровольців для проходження військової служби за контрактом в "народній міліції".

"У Марківці окупанти набирають контрактників в обмін на пільговий стаж. Обіцянки – соцпакет, до складу якого, напевно, входить і пакет звичайний, а також пільговий стаж служби – один рік за три. Це якщо зможеш вижити. Бо населення на захоплених територіях окупанти не рахували і не збираються. От і в ЦВК РФ нещодавно зазначили, що відомості про чисельність виборців на територіях, де запроваджено військовий стан, можуть не публікуватися. Пов'язано це, на їхню думку, із труднощами обліку виборців", – додав Гайдай.

Тому скільки дійсно з'являться на прийдешні так звані вибори – 100 тис. чи 1 млн – знатимуть лише у ЦВК, іронічно резюмував очільник ЛОВА.

Окупанти не припиняють бити по населених пунктах Луганщини, звідки їх вигнали українські військові. У Невському та Макіївці вчора росіяни поранили місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали поквартирні чистки, після яких зникають люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути