неділя, 28 листопада 2021 04:29

Окупанти на Донбасі блокують роботу ОБСЄ

Окупанти на Донбасі блокують роботу ОБСЄ
Наразі кількість обстрілів на Донбасі є більшою, аніж до початку дії перемир'я. Фото: Reuters

В ОБСЄ 27 листопада повідомили, що упродовж тижня роботу представників організації блокували окупанти. Зокрема, мовиться про обмеження свободи пересування.

Про системні порушення з боку окупантів заявили чинна очільниця ОБСЄ, міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде та генеральна секретарка ОБСЄ Хельга Марія Шмід. Вони наголосили, що СММ ОБСЄ має мати безпечний та надійний доступ на всій території України.

"Необмежений та безумовний доступ в усі райони необхідний для забезпечення ефективного моніторингу та звітності про ситуацію в галузі безпеки, а також для виконання інших передбачених мандатом завдань", – мовиться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раду внесли законопроєкт про продовження на рік "особливого статусу"

Політикині зауважили, що мандат місії наказує повідомляти про будь-які обмеження її у свободі пересування або інші перешкоди для виконання її роботи.

За даними ОБСЄ, ситуація на Донбасі ускладнилася. Наразі кількість обстрілів на Донбасі є більшою, аніж до початку дії перемир'я. Відповідну інформацію повідомив після засідання ТКГ представник голови ОБСЄ в Україні Мікко Кіннунен.

Він наголосив, що ситуація має тупиковий вигляд. Вона серйозно перешкоджає діяльності спеціальної моніторингової місії та ускладнює життя цивільного населення.

На тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних і саперних підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Донбасі блокують роботу ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути