Ексклюзиви
субота, 07 серпня 2021 11:58

Оголосили день жалоби за загиблими від вибуху гірниками

Оголосили день жалоби за загиблими від вибуху гірниками
В Погровській ТГ оголосили жалобу за трагічно загиблими гірниками. Фото: pravda.com.ua

7 та 8 серпня в усіх населених пунктах Покровської ТГ Донецької області оголосили день жалоби за шістьма гірникам, трагічно газиблими внаслідок аварії на шахті ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" групи "Метінвест".

Про це повідомили на сайті Покровської міської ради.

"На час дводенної жалоби прохання до всіх органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій та закладів громади вивісити приспущений Державний прапор України та скасувати будь-які розважально-концертні заходи, спортивні змагання, а також внести відповідні зміни до теле- та радіопрограм", - йдеться в повідомленні.

Трагічні події сталися 31 липня під час виконання буропідривних робіт на горизонті 815 метрів на шахті у селищі Удачне Покровського району. Стався вибух, унаслідок якого постраждали 10 гірників. З опіками різного ступеня тяжкості постраждалих доставили до хірургічного відділення Покровської лікарні інтенсивного лікування та опікового відділення Краматорської міської лікарні. Від травм, несумісних із життям, шестеро шахтарів померли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо про шосту жертву вибуху на шахті

У лікарнях Покровська і Краматорська медики продовжують боротися за життя і здоров'я чотирьох гірників. Стан трьох шахтарів задовільний, ще одного – стабільно важкий.

Сім'ям загиблих шахтарів шахтоуправління виплатить матеріальні компенсації і надасть фінансову допомогу в організації похорону, повідомляє "Сьогодні". Родинам постраждалих шахтарів також обіцяють виплатити грошові компенсації, оплатити лікування та реабілітацію. Дітям загиблих і постраждалих гірників підприємство пообіцяло оплатити навчання в українських вузах.

У селище міського типу Удачне Покровського району Донецької області 31 липня близько 5 ранку стався вибух на шахті. До лікарні потрапили 10 гірників. Одна людина померла в лікарні.

Вибух стався приблизно о 05:12 на шахті шахтоуправління "Покровське" в північному польовому конвеєрному штреку, на горизонті 815 метрів.

Внаслідок вибуху постраждало 10 осіб, з яких четверо – працівники шахтоуправління, а шестеро – працівники підрядної організації.

5 серпня в опіковому відділенні лікарні Краматорська померли ще двоє гірників.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили день жалоби за загиблими від вибуху гірниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути