вівторок, 15 серпня 2017 14:26

"Оформлять відпустку в один кінець": розповіли про долю російських найманців

"Оформлять відпустку в один кінець": розповіли про долю російських найманців
Російські найманці в окупованому Донбасі

Російські кадровики їдуть на Донбас заради грошей і нагород, але майбутнього в них немає.

Про це "Радіо свобода" розповіли Аурагх Рамдан, експерт із питань Близького Сходу та Ілля Богданов, колишній офіцер ФСБ Росії, політемігрант.

"Обов'язковий бойовий досвід. Вони здають іспит із військової спеціальності, медкомісія, фізпідготовка. Потім їх зараховують до штату й вони їдуть. Контракт - на рік. Але на місяць, хочеш не хочеш, тебе відправляють у відпустку за рахунок контори. Усі родичі знають, що ти туди їдеш. Страховка - від мільйона до 5 мільйонів рублів. Оклад - від 300 тисяч (128,5 тис. грн. -Gazeta.ua ) і надбавки. До півмільйона рублів може отримувати людина (214 тис. грн.- Gazeta.ua) "козак", як мій однокласник, у якого досвід ПТУ. Там ніякої ідеології немає, там усе заради грошей", - каже Ілля Богданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альтернативою Мінським угодам є війна - Лавров

Аурагх Рамдан натомість розповів, чекає російських найманців, які повернуться в Росію після війни на Донбасі.

"Люди, які на Донбасі отримали якусь зірковість, вони стали не тільки бойовими одиницями, а й потенційними політиками. Повернувшись у Росію, вони можуть створювати потеннціальную головний біль для режиму. Тому їх потрібно ліквідувати. І їх відправляють у "відпустку в один кінець". Там допоможуть загинути чи куля сама знайде їх. Також вони свідки операцій або злочинів військового характеру", - каже експерт.

Українські суди засудили вже 9 громадян Росії, серед яких 3 військових, за результатами розслідування гібридної війни Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «"Оформлять відпустку в один кінець": розповіли про долю російських найманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути