Ексклюзиви
вівторок, 28 січня 2020 13:58

Офіцерів учать захищатися від хакерів - уперше в Україні

Офіцерів учать захищатися від хакерів - уперше в Україні
Курс розроблено спеціально для офіцерів частин та підрозділів військ зв'язку. Фото: armyinform.com.ua

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут розпочалися тримісячні курси з кіберзахисту для офіцерів підрозділів та частин військ зв'язку ЗСУ.

Тут готуватимуть молодших офіцерів задля зміцнення і розвитку системи кіберзахисту на тактичному й оперативно-тактичному рівні - від військової частини до оперативного угруповання, повідомляє АрміяInform.

"Офіцери, які пройдуть курс, мають отримати додаткові навички кіберзахисту і набути спроможностей з ефективного реагування на сучасні кіберінциденти та виклики. Курс має донести до слухачів результати досліджень та досвід європейських організацій, таких як SANS, MITRE, NIST, у забезпеченні кібербезпеки на об'єктах критичної інфраструктури держави, зміцненні у військах єдиного розуміння принципів побудови системи кібербезпеки і основ кіберзахисту", - розповів професор кафедри захисту інформації та кіберзахисту полковник Олег Мазулевський.

Цей курс - перший, спрямований на набуття практичних навичок з кіберзахисту, розроблений спеціально для офіцерів частин та підрозділів військ зв'язку.

"Курс враховує досвід європейських організацій, які готують фахівців кіберзахисту. Участь у розробці курсу брали науково-педагогічні працівники інституту та кафедри автоматизованих систем управління та кафедри комп'ютерних інформаційних технологій нашого інституту. Враховувалися напрями підготовки міжнародних інститутів, де готують не тільки цивільних фахівців, а й спеціалістів військових підрозділів, зокрема й для збройних сил США", - зазначив Мазулевський

Аудиторні заняття триватимуть один місяць. Це та частина, яка має відбуватися під наглядом викладачів. Потім передбачено два місяці роботи в пунктах постійної дислокації.

В Україні створюють центр захисту кіберпростору від втручання та зламування. У цьому українцям допомагають експерти НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Офіцерів учать захищатися від хакерів - уперше в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути