Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2021 15:32

Обстріл автобуса під Волновахою: підозрюваному заочно дали довічне

Обстріл автобуса під Волновахою: підозрюваному заочно дали довічне
Суд виніс вирок найманцю. Фото: "АрміяInform"

Суд виніс вирок у справі про обстріл автобуса під Волновахою Донецької області в січні 2015 року.

Підозрюваному заочно дали довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, йдеться в рішенні Куйбишевського районного суду Запорізької області.

На суді встановили, що громадянин Ш. у квітні 2014-го став найманцем ДНР і до травня 2015 року командував батальйоном бригади "Оплот". 13 січня 2015-го він керував обстрілом з реактивних систем залпового вогню по блокпосту біля міста Волноваха Донецької області, коли на ньому були цивільні. Снаряд потрапив в автобус Златоустівка - Донецьк. 12 людей загинули та ще 19 отримали поранення.

Також стягнули з нього понад 3 млн грн матеріальної та моральної шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обстрілі маршрутки у Волновасі звинуватили російського полковника

ЗМІ повідомляють, що, найімовірніше, мається на увазі Юрій Шпаков. Його ім'я серед підозрюваних офіційно назвали в Службі безпеки України. У справі також фігурує полковник збройних сил Росії Анатолій Синельников.

13 січня 2015 року внаслідок обстрілу українського блокпоста під Волновахою на Донеччині 12 пасажирів рейсового автобуса Златоустівка - Донецьк загинули. 10 на місці, а двоє померли в лікарні. Також були поранені 16 цивільних і двоє українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл автобуса під Волновахою: підозрюваному заочно дали довічне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути