вівторок, 25 грудня 2018 22:49

ОБСЄ зафіксували біля Луганська 22 "Гради"

ОБСЄ зафіксували біля Луганська 22 "Гради"
Бойовики розмістили біля Луганська "Гради". Фото: Слово и Дело

Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала неподалік від Луганська серед озброєння бойовиків реактивні системи залпового вогню, які розміщені з порушенням ліній відведення, узгоджених Мінськими домовленостями.

22 грудня у непідконтрольних уряду України районах неподалік від н.п.Хрустальний у 56 км від Луганська було виявлено 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" (122 мм), йдеться у звіті місії спостерігачів за 23 грудня.

У постійному місці зберігання важкого озброєння у непідконтрольних уряду України районі Луганської області бракує 14 самохідних гаубиць (2С1), 10 буксируваних гаубиць (дев'яти Д-30 "Жаба", 122 мм, і однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм) і 4 РСЗВ.

"22 грудня спостерігачі бачили, як 5 членів збройних формувань копали дві траншеї обабіч автодороги М03 приблизно за 1 км на північно-північний захід від н.п.Дебальцеве. Команда СММ також виявила свіжі 300-метрові траншеї, з'єднані з автодорогою Т0519 поблизу н.п.Заїченко неподалік від Маріуполя", - повідомили в ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики хотіли відібрати автомобіль у спостерігачів ОБСЄ

У підконтрольних уряду районах місія ОБСЄ виявила озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. Зокрема, 14 самохідних гаубиць (вісім 2С3 "Акація", 152 мм, і шість 2С1 "Гвоздика", 152 мм) на залізничній станції у н. п. Костянтинівка (60 км на північ від Донецька), 2 самохідні гаубиці (2С1) поблизу н. п. Новобахмутівка, 10 самохідних гаубиць (шість 2С3 і чотири 2С1) на залізничній станції у Костянтинівці.

На Донбасі впродовж 25 грудня російські окупаційні війська три рази порушили режим припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ зафіксували біля Луганська 22 "Гради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути