неділя, 21 січня 2018 03:15

ОБСЄ зафіксувала більше 350 вибухів на Донбасі за добу

ОБСЄ зафіксувала більше 350 вибухів на Донбасі за добу
ОБСЄ оприлюднила черговий звіт. Фото: Корреспондент.net

Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала 364 вибухи у зоні АТО за період з 19:30 18 січня по 19:30 19 січня.

Про це йдеться у звіті організації від 20 січня.

"У Донецькій області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, водночас зафіксувавши збільшення кількості вибухів (приблизно 340 проти близько 200)", - повідомили в ОБСЄ.

"У Луганській області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, зокрема, 24 вибухи проти близько 10)", - підкреслили спостерігачі.

"У підконтрольних урядові районах команда Місії зафіксувала такі порушення ліній відведення: 4 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) біля м. Костянтинівка, що рухалися автошляхом Н20 на південний схід, а також 2 самохідні гаубиці (2С1) і 2 протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм), що стояли вздовж колій у зоні завантаження на залізничній станції у Костянтинівці", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі готуються до продовження війни - ОБСЄ

"У непідконтрольних урядові районах спостерігачі зафіксували 4 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу смт Новоамвросіївське (56 км на схід від Донецька)", - наголосили у Спостережній місії.

За тиждень у зоні АТО спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 70%

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ зафіксувала більше 350 вибухів на Донбасі за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути