пʼятниця, 02 серпня 2019 02:50

ОБСЄ відзвітувала про вибухи на Донбасі

ОБСЄ відзвітувала про вибухи на Донбасі
ОБСЄ нарахувала на Донбасі майже 70 вибухів. Фото: Цензор.НЕТ

Протягом попередньої доби СММ ОБСЄ зафіксувала 43 вибухи в Донецькій області та 24 - в Луганській.

"У Донецькій області місія констатувала аналогічну кількість порушень режиму припинення вогню, тим часом зафіксувавши більше вибухів (43), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (8 вибухів)", - повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на основі інформації, що надійшла станом на 31 липня.

Понад половину порушень режиму припинення вогню, зокрема 34 вибухи, зафіксовано в районах на північний захід і південний захід від Ясинуватої (непідконтрольна урядові, 16 км на північний схід від Донецька), а також у районах на південний схід і північний схід від н. п. Кам'янка (підконтрольний урядові, 20 км на північ від Донецька).

"У Луганській області СММ констатувала аналогічну кількість порушень режиму припинення вогню (при цьому було зафіксовано лише вибухи), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (24 вибухи супроти 26)", - ідеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївка та Новолуганське потрапили під артилерію бойовиків

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на північ і північний захід від н. п. Раївка (непідконтрольний урядові, 16 км на північний захід від Луганська).

У зоні Операції об'єднаних сил на Луганщині помітили заборонені Мінськими домовленостями танки і важку артилерію бойовиків.

Зокрема, 29 липня, поблизу населеного пункту Хрустальний спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ відзвітувала про вибухи на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути