субота, 06 липня 2019 17:05

ОБСЄ поставила на місце росіян

ОБСЄ поставила на місце росіян
Пропозиції Росії відмовились вносити у резолюцію. Фото: "Інформатор"

З резолюції політичного комітету Парламентської асамблеї ОБСЄ Росія хотіла прибрати згадки про невиконання РФ мінських угод і засудження окупації Донбасу та Криму.

"Пропонована Росією поправка мала б виключити з тексту резолюції щодо східної України та Криму слова про деокупацію Кримського півострова. Проте Комітет ПА ОБСЄ відхилив поправку російської делегації", - йдеться у повідомленні "24 каналу".

На засіданні комітету ПА ОБСЄ повідомили, що резолюція закликає припинити бойові дії на Донбасі, провести повне відведення великокаліберного озброєння, припинити застосування протипіхотних мін, забезпечити деокупацію Криму і Севастополя, вивести Збройні сили Росії з української території та врегулювати конфлікт на основі повного виконання мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ не може підтвердити розведення військ на Донбасі - штаб ООС

Ці твердження Росія намагалась виключити з тексту. Керівник російської делегації Петро Толстий стверджував, що таке формулювання вказує на "вкрай сумнівні та суперечливі твердження".

Бойовики обстріляли патруль ОБСЄ біля Золотого на Луганщині. Співробітники звітували, що проти них застосували стрілецьку зброю, коли вони збиралися запустити беспілотник, йдеться в звіті.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ поставила на місце росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути