Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 08:50

Загострення на Донбасі: ворог гатить із важкого озброєння. Маємо втрати

Загострення на Донбасі: ворог гатить із важкого озброєння. Маємо втрати
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 22 квітня, було зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Ворог застосовує важке озброєння. Маємо втрати, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Зокрема, неподалік Південного та Зайцевого російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля Красногорівки – ще й зі станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Шумів ворог обстріляв із протитанкового ракетного комплексу та мінометів 120-го калібру. Поблизу Пісків, Золотого-4, Водяного та Павлополя - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У передмісті Майорська ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

"Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення не сумісне з життям", - кажуть в штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допоможуть Україні захиститись від російської агресії

Також минулої доби біля Кримського та Шумів було зафіксовано два прольоти ворожих БПЛА "Орлан-10" з перетином лінії розмежування. Їх знешкодили засобами РЕБ.

Станом на ранок 23 квітня з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Неподалік Новоселівки противник відкривав вогонь з мінометів 120-о калібру, а поблизу Авдіївки - з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

Україна не має наміру вести переговори з представниками ЛДНР "навіть в умовному просторі", як пропонує президент РФ Володимир Путін. Про це заявив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович. Він підкреслив, що для України це принципове питання.

Зараз ви читаєте новину «Загострення на Донбасі: ворог гатить із важкого озброєння. Маємо втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути