Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2020 12:38

Обмін полоненими зривається: бойовики ДНР висунули нові вимоги

Обмін полоненими зривається: бойовики ДНР висунули нові вимоги
Окупанти вимагають внесення змін у виборче законодавство України. Фото: "Уніан"

ДНР висуває владі України нові умови для обміну полоненими. Окупанти вимагають внесення змін у виборче законодавство України.

Про це повідомляє медіаресурс терористів ДНР, передає "Еспресо".

"Київ, як і раніше, не скасував постанову Верховної Ради про місцеві вибори, пункт четвертий якої не відповідає Мінській угоді. Хоча ми регулярно, буквально при кожному випадку спілкування в рамках ТКГ зазначаємо представникам України нашу принципову позицію: без скасування або внесення поправок до цієї постанови для усунення протиріччя Мінським домовленостям неможливий прогрес ні по одному напрямку роботи", - йдеться в заяві.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Київ очікує вже на найближчому засіданні ТКГ щодо Донбасу узгодження конкретної дати обміну. Чергове засідання заплановано в режимі відеоконференції на 16 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ТКГ з'явиться посада спікера - Резніков

12 вересня повідомлялося, що на розгляді українського парламенту є проєкт про внесення змін до постанови про призначення місцевих виборів, який передбачає редакцію пункту 4.

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордонами.

Водночас у запропонованих Раді змінах ці пункти відсутні. Вони передбачають, що місцеві вибори на окупованих територіях можна буде провести за умови повного роззброєння, демілітаризації та реінтеграції відповідно до стандартів ООН та Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Обмін полоненими зривається: бойовики ДНР висунули нові вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути