неділя, 28 лютого 2021 11:22

Об'єднання ДНР і ЛНР було б помилкою Москви і корисне Україні - Гармаш

Об'єднання ДНР і ЛНР було б помилкою Москви і корисне Україні - Гармаш
Скрін із інтерв'ю з Гармашем / OBOZREVATEL

Об'єднання терористичних ДНР і ЛНР в одну "республіку" було б помилкою Москви. Нею могла б скористатися Україна.

Таку думку для виданню OBOZREVATEL висловив представник української делегації в Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі поблизу Тернового зафіксували 22 танки росіян

"Я б вітав таке об'єднання, бо це значно просунуло б Україну до звільнення цієї території. По-перше, історично луганці й донеччани не дуже один одного люблять. Вони конкурують. По-друге, не дарма ж ці так звані республіки закривають кордони між собою і запроваджують мита. Вони ділять шматки економіки - вже зруйнованої, але ще на останньому подиху", – сказав Гармаш.

На його думку, таке об'єднання неминуче призвело б до дестабілізації ситуації в регіоні. І цим могла б скористатися Україна.

"Це було б помилкою Москви. Думаю, можливо, в Росії певні структури лобіюють таку ідею. Але не впевнений, що там всі настільки стали дурними, щоб її реалізувати", – сказав Гермаш.

Ексміністр-утікач внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що готовий очолити терористів на Донбасі в разі злиття терористичних ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання ДНР і ЛНР було б помилкою Москви і корисне Україні - Гармаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути