Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2022 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Новини з фронту: Генштаб повідомив про нові успіхи ЗСУ

Новини з фронту: Генштаб повідомив про нові успіхи ЗСУ
Українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили один гелікоптер та два ворожих безпілотника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Новомихайлівка та Вугледар.

Увечері, 3 жовтня поточного року, Сили оборони завдали ударів по понтонній та паромній переправах противника через річку Дніпро в Херсонській області. Загальні втрати ворога уточнюють, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 5 жовтня.

"Підтверджено знищення зенітного ракетного комплексу С-300 в районі міста Токмак, а також ураження ворожих позицій в районах населених пунктів Гуляйполе та Оріхів Запорізької області", – додали у заведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські солдати масово здаються у полон – ГУР

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження чотирьох опорних пунктів, 11 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили один гелікоптер та два ворожі безпілотники.

"Ракетні війська і артилерія вразили два пункти управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один зенітний ракетний комплекс, а також мостову та понтонну переправу ворога", – звітує Генштаб.

Російські війська намагаються утримати тимчасово захоплені території. Нині зосереджують зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Зокрема, загарбники намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Новини з фронту: Генштаб повідомив про нові успіхи ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути