вівторок, 27 червня 2017 07:01

Новини АТО: ситуація напружена, бойовики застосовують міномети

Новини АТО: ситуація напружена, бойовики застосовують міномети
Найбільш активно бойовики порушували перемир'я на луганському та на донецькому напрямках. Фото: 112

Від початку доби ворог 18 разів відкривав вогонь по українських опорних пунктах.

Найактивніше бойовики порушували перемир'я на луганському та донецькому напрямках. Найменше таких фактів - 2 зафіксовано на приморському напрямку.

Втрат серед українських воїнів внаслідок ворожих обстрілів вчора не було.

На приморському напрямку зранку та вдень було тихо.

Відносно активізувались проросійські незаконні збройні формування з настанням сутінок. Близько 21:00 загарбники вели вогонь із 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях в районі Водяного. А під кінець доби противник зі стрілецької зброї обстріляв бійців сил АТО, які тримають оборону поблизу Павлополя.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

На донецькому напрямку зафіксували 7 ворожих збройних провокацій.

Майже всі - неподалік Кам'янки та Авдіївки. Вдень із гранатометів обстріляли наші позиції в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Ввечері противник щільним вогнем із мінометів калібру 120- й 82-міліметри, а також з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру, накривав наші опорні пункти біля Кам'янки. Також 82-міліметрові міномети та піхотне озброєння окупанти неодноразово застосовували у передмісті Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мне ближе проститутки, спасающие бойцов" - волонтер подякував за спасіння бійців

На луганському напрямку 9 разів упродовж минулої доби порушували перемир'я.

На початку доби загарбники випустили кілька мін калібру 82 міліметри по позиціях українських захисників неподалік Жовтого. На світанку снайпери намагались поцілити у військовослужбовців ЗС України, які тримають оборону в районі Попасної та Новотошківського. Ввечері обстріли не припинили і спершу під вогонь з автоматичних станкових гранатометів знову потрапили позиції сил АТО біля Новотошківського. Українських оборонців Щастя терористи сильно обстріляли з 82-міліметровиз мінометів. Поблизу Кримського зафіксували факт використання противником міномета калібру 120-міліметрів. Наші опорні пункти неподалік Новоолександрівки ворог обстрілював із гранатометів і великокаліберних кулеметів. А біля Новозванівки бив зі стрілецької зброї.

Добу напередодні бойовики 23 рази обстріляли позиції військовослужбовців Збройних сил України. З початку доби одного бійця поранили.

Зараз ви читаєте новину «Новини АТО: ситуація напружена, бойовики застосовують міномети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути