середа, 22 лютого 2017 23:23

Німеччина пояснила, чим загрожує невиконання домовленостей щодо Донбасу

Німеччина пояснила, чим загрожує невиконання домовленостей щодо Донбасу

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель закликав Київ і Москву зупинити бойові дії в Донбасі і виконати домовленості, досягнуті на зустрічі глав МЗС "Нормандське четвірки" в Мюнхені.

Габріель заявив, що Україна і РФ повинні були використовувати свій вплив для встановлення перемир'я з 20 лютого і відведення важких озброєнь. Однак, за його словами, нічого з перерахованого виконано не було обома сторонами конфлікту, передає Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель закликала НАТО посилити "східний фланг" через війну в Україні

"Той, хто в суботу обіцяє те, що через кілька днів уже не має ціни, знецінює тим самим уесь переговорний процес", - заявив Габріель.

Він закликав сторони до виконання досягнутих раніше угод.

"В іншому випадку ми ризикуємо військовою ескалацією конфлікту з великою кількістю жертв серед мирного населення і продовженням тупого кута в політичному процесі", - застеріг міністр.

18 лютого в Мюнхені відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії. Глава МЗС Німеччини повідомив, що наступна зустріч міністрів відбудеться протягом декількох тижнів і підкреслив, що на ній обговорять політичний процес. Однак без режиму "тиші" і відведення озброєнь не зможуть його почати.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина пояснила, чим загрожує невиконання домовленостей щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути