середа, 19 лютого 2020 08:27

Німеччина має докази причетності РФ до війни на Донбасі

Німеччина має докази причетності РФ до війни на Донбасі
У Нью-Йорку пройшло засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку із 5-ю річницею Мінських домовленостей, скликання якого ініціювала Росія. Фото - РБК

Представник Німеччини при ООН Крістоф Хойсген жорстко розкритикував РФ на засіданні Радбезу та пояснив, що саме вона є винною у порушенні домовленостей, досягнутих у Мінську та в "нормандському" форматі.

Він по пунктах назвав порушення Росією Мінських домовленостей, навів докази причетності Російської Федерації до збройного конфлікту на сході України, у кінці засідання Радбезу заявив, що бойовики на Донбасі - маріонетки Кремля.

"Десять днів тому керівник ДНР на своєму вебсайті сказав, що пан Пашков буде чинним керівником Донецька. Він був до цього віце-губернатором Іркутська. А Іркутськ, наскільки мені відомо, знаходиться в Росії", - розповів Крістофер Хойзген.

Також він зазначив, що, згідно зі словами глави бюро з міграції російського МВС Валентини Козакової, РФ видала російські паспорти 227 жителям окупованої території Донбасу.

"Ось - участь Росії", - заявив Хойзген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання Радбезу ООН: Країни ЄС підтримали Україну

Росія звинуватила Україну у "саботажі Мінська" і погрожує зривом "нормандської" зустрічі. У відповідь на це Хойсген наголосив, що саме Росія від самого початку існування цих угод їх цинічно порушує.

"Мінські домовленості передбачали, що з 15 лютого настане припинення вогню. Однак 15 лютого, як і раніше, російські сили активно завдавали ударів, обстрілювали Дебальцеве.

Тобто, з самого початку Росія не виконувала Мінські угоди. Всі виклики, з якими потім зіткнулася влада України, виникли, бо Росія порушила перший пункт мінського комплексу заходів і їй вже не довіряли", - заявив Хойсген.

За словами представника Німеччини, Росія не дотрималася пункту про відведення важких озброєнь і обстрілювала українців з артилерії та мінометів, заборонених Мінськими домовленостями калібрів, а також порушила домовленість про доступ ОБСЄ.

У відповідь представник Росії запитав, чи дійсно Хойсген "такий наївний та вірить у те, що на Донбасі усім керують маріонетки Кремля". На що представник Німеччини відповів: "Так, безумовно, віримо".

Росія утримує на сході України військо, більше за армії деяких країн ЄС. Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця. За його словами, на окупованих територіях близько 500 танків, близько 1000 бронетанкових машин, майже 130 реактивних систем залпового вогню, майже 800 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина має докази причетності РФ до війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути