середа, 02 жовтня 2019 03:36

Німеччина і Росія прокоментували узгодження "формули Штайнмаєра"

Німеччина і Росія прокоментували узгодження "формули Штайнмаєра"
Україна узгодила "формулу Штайнмаєра" на переговорах у Мінську. Фото: ВВС

Закордонні відомства Німеччини та Росії схвально відізвалися про погодження так званої "формули Штайнмаєра" щодо виборів в окупованому Донбасі.

"Я радий, що конструктивна атмосфера під час Тристоронньої контактної групи в Мінську призвела до настільки очікуваного прогресу сьогодні. Це відкриває двері нормандскому саміту й інших етапів реалізації мінських угод", - сказав міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Він заявив, що погодження "формули Штайнмайера" відкриває двері саміту в нормандському форматі.

Так само МЗС Росії висловило задоволення перебігом подій щодо Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Формула Штайнмаєра є формулою Путіна - Порошенко

"Позитивно оцінюємо узгодження сьогодні Контактною групою в Мінську механізму введення особливого статуту Донбаса і розведення сил і засобів у Петровському і Золотому. Сподіваємось, що це створить відповідну атмосферу для подальшої реалізації Мінських угод", - заявили у російському закордонному відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра": Макрон став на бік Росії

1 жовтня 2019-го президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджує "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі, але закликав не боятися "страшилок". За так званою "формулою Штайнмаєра", окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина і Росія прокоментували узгодження "формули Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути