понеділок, 14 жовтня 2019 17:18

"Ні капітуляції": мітинг вимагає відмовитися від "формули Штайнмаєра"
5

Фото: Вікторія Сюмар

Від пам'ятника Тарасу Шевченка в Києві рушила колона учасників акції "Ні капітуляції". Виступають проти реалізації "формули Штайнмаєра".

У парку Шевченка зібралося декілька тисяч людей, передає "Громадське". Учасники тримають великий банер "Ні капітуляції". Також - національні прапори. Грає музика. Періодично вигукують "Слава Україні! Героям слава!", "Україна понад усе!", "Слава нації, смерть ворогам!".

Вимоги акції організатори, здебільшого спілки ветеранів російсько-української війни, опублікували у Facebook. Це заборона впровадження особливого статусу для ОРДЛО чи будь-яких інших регіонів України. Також - амністії для бойовиків ДНР і ЛНР. Відведення українських військ від лінії розмежування. Утворення будь-яких недержавних воєнізованих формувань, зокрема народних міліцій на території ОРДЛО. Ідеться також про заборону виборів до будь-яких органів влади чи самоврядування в ОРДЛО до отримання повного контролю за усією довжиною україно-російського кордону. Також вимагають "вийти з безперспективного Мінського формату та ініціювати Будапештський формат перемовин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це остання спроба України йти шляхом Мінських угод - Пристайко

6 жовтня українці у різних містах вийшли на віче проти втілення "формули Штайнмаєра". На майдані Незалежності у Києві зібралися близько 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «"Ні капітуляції": мітинг вимагає відмовитися від "формули Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути