Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2019 13:42

Попри провокації РФ: "Вільха-М" пройшла чергові стрільби

Попри провокації РФ: "Вільха-М" пройшла чергові стрільби
Стрільби з РСЗВ "Вільха-М" пройшли успішно / скрін

30 серпня на півдні Одещини відбулися випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню "Вільха-М" зі збільшеною дальністю ураження.

Стрільби завершені успішно, повідомляє прес-служба РНБО.

РНБО ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню. Про це каже заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос після завершення випробувань.

Перед стрільбами Росія влаштувала провокацію - перекрила частину Чорного моря, куди мали стріляти українські ракети. Попри перешкоди, випробування пройшли успішно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова провокація: Росія перешкоджає ракетним стрільбам на Одещині

"Вільха-М" – розробка конструкторів державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво зазначених ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом.

"Вільха" є глибокою модернізацією РСЗВ "Смерч". Хоча, по суті, йдеться про створення нової системи залпового вогню з можливостями високоточної зброї - у габаритних параметрах реактивного снаряда для РСЗВ "Смерч".

Маса ракети "Вільха" - у межах 800 кг. Максимальна дальність стрільби - 70 км. Швидкість ракети на кінцевій ділянці траєкторії - близько 3,4 м. Згідно з результатами державних випробувань, високоточну систему залпового вогню "Вільха" наприкінці 2018-го ухвалили на озброєння ЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Попри провокації РФ: "Вільха-М" пройшла чергові стрільби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути