четвер, 21 лютого 2019 16:26

"Нелегітимні й не визнані навіть в РФ" - Геращенко вказала Пушиліну на його місце

"Нелегітимні й не визнані навіть в РФ" - Геращенко вказала Пушиліну на його місце
Україна не проводитиме переговорів з маріонетками Путіна - Геращенко жорстко відповіла терористу на його закиди. Фото:Соцмережі

Україна не вестиме переговорів з терористами.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у своєму Facebook.

"Ніякого прямого діалогу з псевдореспубліками на окупованому РФ Донбасі та легітимізації маріонеткових режимів Кремля — не буде", написала вона.

Таким чином Геращенко відповіла на вимогу ватажка НЗФ ДНР Дениса Пушиліна почати переговори з Україною напряму.

"Донбас послідовно виступає за продовження переговорів в Мінську, всіляко підтримуємо ініціативу українських опозиційних політиків до інтенсифікації переговорів. Висловлюємо готовність до переговорів – відновлення прямого діалогу з Києвом", - тиражують заяву лідера донецьких сепаратистів терористичні ЗМІ.

Пушилін також звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона. Він вимагав в них "вплинути" на президента України Петра Порошенка та посприяти проведенню діалогів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко закликав відправити на Донбас спецмісію ООН

"Мінський формат — тристоронній, його учасники : Україна - РФ - ОБСЄ. РФ не посередник, а сторона, відповідальна за виконання мінських угод, безпекового, економічного і гуманітарного блоків. Під угодами стоять підписи представників трьох сторін — України, РФ і ОБСЄ. В мінських угодах немає жодного слова про "ЛНР- ДНР" і таких нікчемних абревіатур", додала Геращенко.

Вона також нагадала Пушиліну, що його "республіка" не визнана у світі, та, навіть, у РФ.

"Всі так звані "органи влади республік"- нелегітимні й не визнані навіть в РФ. Тому й заяви їх так званих "представітєлей", які б прізвища не були в цих людей,— це лише марення Кремля", - підсумувала Геращенко.

Зовсім нещодавно 21 російський військовий, яких взяли в полон на полі бою і наразі перебувають під вартою в Україні, звернулися до Путіна з проханням обміняти їх на українських політичних заручників, утримуваних Росією. Але Кремль жодним чином не відреагував. Це лише демонструє, наскільки байдужа російській владі доля тих, кого вона відправила на цю неоголошену війну", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Нелегітимні й не визнані навіть в РФ" - Геращенко вказала Пушиліну на його місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути