неділя, 31 березня 2019 23:57

"Не бачу зараз гідного кандидата" - жителі ОРДО про вибори-2019

"Не бачу зараз гідного кандидата" - жителі ОРДО про вибори-2019
Фото: tochka-na-karte

Жителя непідконтрольної території Донбасу 31 березня могли проголосувати на виборах президента України, змінивши місце голосування на вільній території.

Всього 92 703 переселенця змінили місце голосування.

Gazeta.ua поспілкувалася з жителями ОРДО, які не змогли проголосувати.

"Живу дуже далеко від того ж Маріуполя, щоб взяти участь у виборах. Це ж потрібно було їхати туди, заяву писати. Назад їхати додому. Потім ще 31 березня їхати голосувати. Це мені обійшлося б в 2 тисячі гривень одна дорога", - розповідає місцевий житель сніжного Іван Дмитрович.

Чоловік стежив за передвиборчою гонкою через інтернет.

Віддав би голос за Зеленського. Він не такий корумпований, як Порошенко або Тимошенко

"Телевізор давно не включав. Всі новини читаю через комп'ютер. В основному, це українське новини. Іноді - російські. Якби пішов голосувати, віддав би голос за Зеленського. Він не такий корумпований, як Порошенко або Тимошенко".

Про українські вибори-2019 в Донецьку люди говорять не боячись.

"Бачила по ТСН, як Порошенка брудом поливають. Він же не винен, що країну йому дали під час війни. Тільки менше б тріпався, що швидко буде мир на Донбасі. Хочеться не бояться тут за своє життя і своїх дітей. Йому треба дати ще шанс", - каже Тетяна Бойко.

"Потрібна сильна рука, щоб Україна змогла розігнати цих воєнних, які накрали на мільярди. Не бачу зараз гідного кандидата для цього. Треба поставити миротворців або відкупиться від Росії. Пороху (Порошенко - Gazeta.ua) давно потрібно було зняти. Тут потрібні військові порядки, а не сюсюкати із Європою. Ми й надалі будемо бідні, поки не будемо політикам відрубувати. Розумієш?", - додає чоловік Михайло. Прізвища не називає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голосуй відповідально" - як проходять вибори на передовій під Донецьком

ЦВК почала підрахунок результатів. У першому турі виборів президента України лідирує діючий президент Петро Порошенко , друге місце посідає шоумен Володимир Зеленський, третя - лідерка "Батківщини" Юлія Тимошенко. Такі результати повідомили у Центральній виборчій комісії після опрацювання 0,12% бюлетенів.

Зараз ви читаєте новину «"Не бачу зараз гідного кандидата" - жителі ОРДО про вибори-2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути