Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2024 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали співвідношення снарядів між ЗСУ та окупантами

Назвали співвідношення снарядів між ЗСУ та окупантами
Сирський назвав співвідношення снарядів між ЗСУ та окупантами. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розрив у застосуванні боєприпасів із противником зараз становить один до двох.

А рік тому він був один до 10, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю CNN.

"Завдяки діям нашого уряду, президента України, міністра оборони, нам вдалося скоротити різницю між боєприпасами, які використовуємо ми і противник. Пропорція становить один до двох, один до двох із половиною. Рік тому цей показник був один до десяти, один до шести", - розповів він.

Водночас у ворога справді є перевага в авіації, у ракетах, в артилерії, у кількості використовуваних боєприпасів, а також в особовому складі, танках і бойових машинах піхоти.

"Але це також мотивує нас. Ми не можемо воювати так само, як вони, тому маємо використовувати насамперед найефективніший підхід, застосовувати свої сили і засоби з максимальним використанням особливостей місцевості, інженерних споруд. А також використовувати технічну перевагу", - зазначив головком ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

ЗСУ компенсують різницю в ресурсах за допомогою безпілотних систем, постійно працюючи над їхнім удосконаленням, підвищенням ефективності, поліпшенням системи управління, способів і методів використання.

"Розрив у застосуванні боєприпасів на фронті між ЗСУ та окупантами значно скоротився. Ми намагаємося максимально використати нашу технічну перевагу над противником, щоб нівелювати його чисельну перевагу. Найкращі підрозділи безпілотних систем зосереджені зараз у Покровському секторі", - наголосив Сирський.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж усієї лінії фронту та у тилу.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1150 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, дев'ять бойових броньованих машин, 26 артилерійських систем, 33 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 44 автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Назвали співвідношення снарядів між ЗСУ та окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути