понеділок, 11 червня 2018 07:46

Назвали небезпечного претендента на пост глави ДНР

Назвали небезпечного претендента на пост глави ДНР
Ватажка ДНР Олександра Захарченка може замінити екс-депутат ВР від "Партії регіонів" Олександр Бобков (на фото крайній з ліва). Фото: Денис Казанский\блог

Ватажка ДНР Олександра Захарченка, який може залишити пост за підсумками "виборів", ймовірно замінить екс-депутат ВР від "Партії регіонів" Олександр Бобков.

Про це у своєму блозі написав журналіст Денис Казанський.

"Бобков в своїх інтерв'ю не приховував, що з початку 2000-х щільно співпрацював з Росією. Видавав в Україні на російські гроші пропагандистську літературу, за що був удостоєний російських нагород. З перших днів весни 2014-го він намагався очолити сепаратистів в Донбасі, проводив з ними спільні прес-конференції, висував ультиматуми "київському уряду", вимагав федералізації. У квітні бойовики "Оплоту" на чолі з Захарченком по команді Бобкова захопили будівлю Донецької міськради і зажадали, щоб Верховна рада прийняла законопроект Бобкова про "місцеві референдуми", - пише Денис Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський актор Пашинін розповів, заради чого воює

"Однак, після початку бойових дій, Бобков, як і інші регіонали, втратив контроль над збройними угрупованнями. Після початку війни він проживав то в Донецьку, то в Росії. В останні роки підтримує тісні контакти з російськими політиками".

Із недавнього часу Бобков є віце-президентом російського "Центру моделювання стратегічного розвитку", вважає журналіст. Президентом цього центру є довірена особа президента РФ Володимира Путіна, людина з орбіти Сечіна - Союнов Садиков.

"Ті, хто приймають рішення по Донбасу, постійно з ним контактують і добре його знають, так що призначення Бобкова на місце Захарченка - цілком реальний варіант. У всякому разі, це куди більш вагома фігура, ніж якийсь нікчемний Пушилін Денис Володимирович".

Бобков підтримує позицію президента Росії Володимира Путіна щодо вирішення конфлікту на Донбасі за чеченським сценарієм. У зв'язку з цим, Казанський впевнений, що його призначення не можна допустити.

"Допускати реалізації цього сценарію, зрозуміло, не можна. Не потрібно ілюзій. Бобков, як і будь-який інший претендент на роль ватажка "донецьких чеченців", є по суті ставлеником Росії, і виконувати буде вказівки з Москви. Ні про яке представлення інтересів народу Донбасу в даному випадку мова не йде".

Раніше низка російських ЗМІ опублікувала інформацію, що Олександра Захарченка готові замінити на бойовика Дениса Пушиліна.

Зараз ви читаєте новину «Назвали небезпечного претендента на пост глави ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути