понеділок, 27 липня 2020 10:17

Назвали ім'я можливого спецпредставника США з питань України

Назвали ім'я можливого спецпредставника США з питань України
Спецпредставником США з питань України може стати відставний генерал-лейтенант. Фото: pixabay.com

Кіт Дейтон може стати спецпредставником з питань України в Держдепі США.

Його кандидатуру можуть затвердити відразу після президентських виборів у США в листопаді, розповів у інтерв'ю РБК-Україна посол України в США Володимир Єльченко.

За словами українського дипломата, наразі дійсно не вистачає людини, яка б займалася україно-американськими відносинами та відновила активну участь США у переговорних процесах навколо конфлікту України та Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готують для України наступника Волкера

Він наголосив, що після виборів у США в листопаді така людина може бути призначена.

"Прямо про це не говорять, але є такі натяки, що хтось буде. На певному етапі були розрахунки на те, що такою людиною стане новий посол США в Україні Кіт Дейтон, але, на жаль, процес його затвердження в Сенаті затягнувся, зовсім не з політичних причин", - сказав Єльченко.

Про Кіта Дейтона посол чув лише позитивні відгуки, тож висловив упевненість, що його кандидатура буде затверджена, як тільки збереться Сенат.

До вересня 2019 року спецпредставником по Україні був Курт Волкер, але він пішов у відставку після скандалу з оприлюдненими розмовами Володимира Зеленського та Дональда Трампа.

Раніше стало відомо, що Вашингтон затвердив пакет допомоги Україні у сфері безпеки та оборони на суму $250 млн по лінії Пентагону.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ім'я можливого спецпредставника США з питань України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути