субота, 17 червня 2017 11:16

Назвали головну умову для реінтеграції Донбасу

Назвали головну умову для реінтеграції Донбасу
Реінтеграція Донбасу: назвали головну умову Фото: Дзеркало тижня

Для того, щоб повернути проукраїнську свідомість жителів Донбасу і реінтегрувати їх знову в решту України, потрібно, щоб закінчилися бойові дії. Про це розповів доктор психологічних наук Микола Дідух.

За його словами, травма, будь то психологічна або фізіологічна, завжди заважає людині бути об'єктивною, адекватною в суспільстві і здатною сприймати нову інформацію. Микола Дідух висловив цю думку в коментарі виданню "Гордон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТО треба завершувати - Турчинов

"І неважливо, в результаті чого отримана ця травма: чи то це військовий конфлікт в цілому, то чи стресові розлади у українських солдат, то чи травма втрати, яка чітко простежується у наших переселенців. Адже вони втратили рідну землю, свої домівки і змушені були переїхати на нові місця. Ми зможемо підійти до вирішення конфлікту глобального рівня, тільки подолавши проблему травми. Нам потрібно дати мир кожній окремо взятій людині. Мирні люди створюють мирні сім'ї, міста і країни. Тобто реінтеграція Донбасу неможлива, поки там йдуть бойові дії", – зазначив Дідух.

Порошенко розповів, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головну умову для реінтеграції Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути