неділя, 30 травня 2021 04:50

Назвали головну причину загибелі мирних жителів на Донбасі

Назвали головну причину загибелі мирних жителів на Донбасі
Цивільні особи гинули й отримували поранення під час роботи на полях, прогулянок уздовж берегів річок, збирання дров і в побуті. Фото: ukranews.com

Мирне населення по обидві сторони від лінії зіткнення на Донбасі гине переважно через спрацювання боєприпасів. Про це йдеться в тематичному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Мирні жителі гинуть і отримують поранення в результаті спрацьовування мін, неспрацьованих боєприпасів (НСБ) та інших вибухонебезпечних предметів під час занять повсякденними справами", - зазначено в документі.

Згідно з доповіддю, з листопада 2019 року по березень 2021 року СММ підтвердила інформацію про 76 жертв серед цивільного населення в результаті підривів. З них 20 осіб загинули і 56 отримали поранення. Більше 85% жертв становлять чоловіки і хлопчики (56 і дев'ять відповідно), решта - десять жінок та одна дівчинка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз виділить на допомогу постраждалим від війни жителям Донбасу 25 млн євро

Відзначається, що цивільні особи гинули й отримували поранення під час роботи на полях, прогулянок уздовж берегів річок, збирання дров і в побуті.

При цьому гинуть мирні громадяни по обидві сторони лінії зіткнення. Зокрема, в Донецькій області жертвами стали 12 осіб у підконтрольних Києву районах і 19 - у непідконтрольних; у Луганській - дев'ять осіб у підконтрольних районах і 36 - у непідконтрольних.

Після початку дії режиму припинення вогню в липні 2020 року в результаті обстрілу з боку російських окупаційних військ загинули 38 українських бійців, ще 115 зазнали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головну причину загибелі мирних жителів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути