Ексклюзиви
субота, 29 лютого 2020 12:45

Назвали дату, коли США матимуть "Джавеліни" для України

Назвали дату, коли США матимуть "Джавеліни" для України
У США підписали контракт про поставки "Джавелінів" Україні. Фото: 112 Україна

США постачатиме Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки підписало контракт з групою компаній Raytheon - Lockheed Martin на виробництво таких комплексів, йдеться в повідомленні на офіційному сайті Міністерства оборони США.

Компанія Raytheon - Lockheed Martin візьметься за виробництво Javelin також для Австралії, Грузії, Індонезії, Йорданії, Ірландії, Катару, Литви, Нової Зеландії, Норвегії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Оману, Туреччини, Франції, Чехії та Естонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У американських "Джавелінів" побільшало "наворотів"

На це виділили 18,4 млн доларів. Комплекси будуть створювати в Тусоні в штаті Арізона. Очікується, що виробництво завершать 25 червня 2020 року. Контракт розрахований до 29 лютого 2024 року.

Державний департамент США дозволив продаж Україні 150 протитанкових ракет Javelin та обладнання для обслуговування на суму близько $39,2 млн. Призначений для ураження бронетехніки і низьколітаючих малошвидкісних цілей (вертольотів, БПЛА, що заходять на посадку гвинтомоторних літаків). Є першим серійним ПТРК третього покоління.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату, коли США матимуть "Джавеліни" для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути