Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2018 07:51

Навіть миші тікають у бліндаж: до ворожих обстрілів на Донбасі додався холод

Навіть миші тікають у бліндаж: до ворожих обстрілів на Донбасі додався холод
До щоденних ворожих обстрілів на фронті тепер додався ще й холод. Фото - ТСН

До щоденних ворожих обстрілів на фронті тепер додався ще й холод. Біля Азова другу добу поспіль іде сніг.

На вулиці завиває степовий вітер. Ворог час від часу стріляє зі стрілецької зброї. Від холоду до бліндажа військових тікають навіть польові миші, щоб погрітись. І їх вояки не чіпають, бо вже майже ручні.

Дерева вирвані з корінням, потрощені гілки й обпалені стовбури – це передова на Приазов'ї. На коротких дистанціях у землі війна виглядає по іншому, кажуть хлопці, які мають досвід боїв Авдіївській промзоні і ДАПі, передає ТСН.

"Найперше, що перебороли – страх. Зараз окопна війна йде, такого раніше не було. Було "яскравіше", жорсткіше", - розповідає боєць Микола, воює з 2014-го року. Пройшов усі найгарячіші точки Сходу і термінал Донецького аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Особливий фактор": стало відомо, чому терористи на Донбасі знизили активність

Він разом із побратимами на останніх навчаннях у Німеччині захопили штаб американських десантників і італійських спецпризначенців. Змусивши керівництво Альянсу змінити хід навчань. Усі вони – добровольці, що прийшли на контракт. Один з хлопців працював касиром у магазині, тепер його робота -захищати країну.

"Я хотів себе перевірити, зробити собі життєвий урок, довести собі, що я дійсно зможу", - каже військовий з позивним Пчілка.

Його напарник Кріт узагалі до війни автомата не тримав. В армії не служив. Війна внесла свої корективи у життя чоловіка. Вдома на нього чекає дружина та 3-річний син.

Напередодні зими в українській армії тривають зміни. Військові частини активно переходять на нову систему харчування за спеціально розробленим каталогом продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Навіть миші тікають у бліндаж: до ворожих обстрілів на Донбасі додався холод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути