понеділок, 06 березня 2023 07:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ на Бахмут: аналітики з'ясували, на що розраховує Росія

Наступ на Бахмут: аналітики з'ясували, на що розраховує Росія
Російські війська не зможуть захопити Бахмут без наманців ПВК "Вагнер". Фото: eastnews.ua

Військове командування Російської Федерації щодо лобових атак піхоти на фронті на Донбасі значною мірою покладалося на сили ув'язнених приватної військової компанії "Вагнер".

Тож найближчими місяцями Росія продовжить постачати на фронт нерегулярні угруповання, вважають американські аналітики з Інституту вивчення війни (ISW).

"Незрозуміло, наскільки боєздатними будуть сили "Вагнера" після кульмінації російських операцій під Бахмутом на Донеччині. Те, що російські звичайні сили покладалися на ПВК у проведенні атак і наступі в Бахмуті, виснажило ключове пом'якшення обмежень звичайних російських збройних сил. Сили "Вагнера" також можуть вимагати значного відновлення", – ідеться у свіжому звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсанкційне судно РФ із військовим вантажем увійшло в Чорне море – ЗМІ

У кампаніях виснаження під час захоплення Маріуполя, Сіверськодонецька та Лисичанська російські сили покладалися на нетрадиційні сили так званих Л/ДНР, чеченських підрозділів та бойовиків ПВК "Вагнер".

"Кампанія із захоплення Бахмута являла собою серйозний перегин залежно російських збройних сил від угруповань. Євген Пригожин заявив 4 березня, що російські війська не зможуть захопити Бахмут і лінія фронту впаде, якщо підконтрольні йому сили "Вагнера" припинять бойові дії", – зазначають аналітики.

Росіяни, ймовірно, створюють хороші умови для українських контрнаступальних операцій. Це відбулося через швидку кульмінацію наступу окупантів біля Бахмута, спробу штурму Вугледара і припинення наступу військ РФ в Луганській області.

Зараз ви читаєте новину «Наступ на Бахмут: аналітики з'ясували, на що розраховує Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути