пʼятниця, 09 червня 2017 15:30

"Насадка робить постріл беззвучним" - українець створив для бійців АТО унікальний автомат

"Насадка робить постріл беззвучним" -  українець створив для бійців АТО унікальний автомат
Рівнянин Сергій Марков створив унікальний автомат для бійців АТО

Дульний компенсатор, який гасить полум'я та звук, розробив рівненський винахідник Сергій Марков. Цей пристрій використовують в АТО. Чоловік запевняє, його розробка немає аналогів у світі.

57-річний рівнянин – інвалід третьої групи. Двічі мав інфаркт. Активна життєва позиція не дозволяє чоловіку залишатися осторонь неспокою у країні. Повідомляє ІП "Крапка".

З початком бойових дій на Донбасі він почав розробляти винаходи, які б допомагали воїнам боронити Україну. Один із них – дульний компенсатор до автомата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армії передали чергову новинку

"Те, що я зробив, не має жодна армія у світі. Цей виріб створив близько 20 років тому, але закинув у довгу шухляду. З початком бойових дій на Донбасі подумав, що компенсатор неабияк допоможе нашим солдатам, став його удосконалювати", – розповів Сергій. - ДТК – дульний тонус-компенсатор – має здатність "гасити" полум'я та робити постріл беззвучним. Також він допомагає воїну цілитися точніше. Нині мій пристрій хлопці використовують в АТО. Траплялися ділки, які намагалися скопіювати мій винахід, але нічого в них не вийшло".

Сергій запатентував свою розробку. Чоловік каже, що пропонував її збройним силам, але ті відмовилися від співпраці. Мовляв, купують подібні пристрої у іншого виробника. Рівнянин запевняє, його розробка в рази досконаліша і безпечніша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На передовій з'явиться машина нового покоління

"Також я зробив спеціальні імітатори на зброю, здатні підсилювати або приглушувати звук пострілу. Наша армія не має осколкових гранат. Я знаю як їх робити. Аби їх виготовити, достатньо звичайного брухту. Якщо хтось із воєнного командування зацікавиться цією ідеєю, готовий взятися за її втілення".

Унікальний український літак Ан-132Д підняли у повітря. Це - перший український літак без російських деталей. Над ним працювали 2 роки. Він може розвивати швидкість 500 км/год. Максимальна висота крейсерського польоту - 9 км. Вантажопідйомність - 9,2 т, довжина - 24,5 м, висота - 8,8 м, розмах крил - 29,2 м.
ДП "Антонов" підписав угоди з Саудівською Аравією щодо постачання літаків з 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «"Насадка робить постріл беззвучним" - українець створив для бійців АТО унікальний автомат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути