Ексклюзиви
вівторок, 24 жовтня 2017 05:11

Нардеп спрогнозував повернення Донбасу

Нардеп спрогнозував повернення Донбасу
Народний депутат України Борислав Береза закликав готуватися до повернення Донбасу. Фото: Гордон

Наступного року Донбас може повернутися до України. Так вважає народний депутат України Борислав Береза, повідомляє ЗІК.

"Уже зараз потрібно думати, що ми будемо робити із поверненими територіями, як відновлюватимемо їх, де братимемо на це гроші та як змінювати думку людей, які 3 роки були під зомбуванням. Адже я на власному досвіді й спілкуванні знаю, що там люди перебувають в закритому агресивному інформаційному просторі", – наголосив Береза.

Відтак, уже зараз потрібно починати вирішувати подібні виклики, щоб бути підготовленими до будь-яких змін.

"На Донбасі люди зможуть повірити тільки справам, а от в гарячі промови політиків вірити вже ніхто не буде. Натомість зараз немає ні протоколів дій під час подібної ситуації, ні певних сценаріїв. І це питання не тальки до Кабміну та Верховної Ради, а також і до експертного середовища, яке також важливо залучати", – сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 1324-й день війни Верховна Рада визнала Росію агресором

Він вважає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу – це відповідь "нашим західним партнерам, які дійсно хочуть бачити з боку України певні кроки для того, щоб спецпредставник США Курт Волкер мав можливість під час перемовин тиснути на росіян".

Верховна Рада 6 жовтня ухвалила президентський законопроект про особливості державної політики для забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп спрогнозував повернення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути