вівторок, 04 квітня 2023 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Найзапекліші бої тривають за три міста: останні новини з гарячих ділянок фронту

Найзапекліші бої тривають за три міста: останні новини з гарячих ділянок фронту
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 4 квітня противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Минулої доби, 3 квітня Сили оборони відбили там десятки атак, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

"Завдяки злагодженим діям підрозділів Сил оборони України та героїзму кожного воїна, протягом минулої доби було відбито 69 атак окупантів. Найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка", – йдеться у зведенні.

Детальніше про ситуації на фронті, за даними Генштабу:

Бахмутський напрямок

Ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут. Продовжує його штурмувати. Вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Підрозділи Сил оборони протягом доби відбили там 32 атаки. Від ворожих обстрілів постраждали населені пункти, що знаходяться у районі бойового зіткнення. Серед них: Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Озарянівка, Дачне, Олександро-Шульгине, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський та Мар'їнському напрямки

Противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар'їнка. Успіху не мав. Водночас обстрілював населені пункти Авдіївка, Водяне, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка і Побєда Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розкрили проблеми ворога під Авдіївкою

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних дій не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував БпЛА. Обстріляв населені пункти Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник активних дій не проводив, нарощував оборонні спроможності. Обстріляв населені пункти Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Кам'янське Запорізької області. Також Антонівка Херсонської області та міста Херсон.

Куп'янський напрямок

Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Кам'янка, Петро-Іванівка, Новомлинськ, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка Харківської області; Крохмальне Луганської області та Терни і Серебрянка Донецької області.

Лиманський напрямок

Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Невське, Кремінна, Діброва та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Кремінна, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Веселе, Званівка, Спірне і Роздолівка Донецької області.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

"Визначені підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. Російська Федерація і надалі використовує повітряний простір та територію Республіки Білорусь, її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів збройних сил російської федерації. Зберігається присутність підрозділів противника у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей", – додали в Генштабі.

Минулої доби противник обстріляв населені пункти Волфине, Запсілля та Миропілля Сумської області, а також населених пунктів Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Зибине, Волохівка, Рублене та Вільхуватка на Харківщині.

3 квітня противник завдав три ракетних та 21 авіаційного удару по Україні. Також здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню, повідомив український Генштаб.

У ніч на 4 квітня окупанти масовано атакували Україну безпілотниками іранського виробництва Shahed-136/131. З 17 випущених ворогом, збити вдалося 14.

Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території, адже ворог і надалі використовує тактику терору, попередило командування.

Зараз ви читаєте новину «Найзапекліші бої тривають за три міста: останні новини з гарячих ділянок фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути