пʼятниця, 03 лютого 2017 08:32

Найважча ніч із початку року: "Гради" обстріляли тил ЗСУ

Найважча ніч із початку року: "Гради" обстріляли тил ЗСУ
Фото: twitter.com

У ніч на 3 лютого на Донбасі загинули двоє українських бійців. За минулу добу у лавах ЗСУ четверо загиблих і 17 поранених.

Про це повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін.

"Минула ніч, напевно, була найважча цього року. На жаль, двоє наших хлопців загинули, один поранений", - сказав Матюхін.

Бойовики на всіх напрямках застосовують великокаліберне озброєння.

"На донецькому напрямку вони використовували реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град". Вели вогонь по Галіцинівці. Це населений пункт, через який ми завжди їздимо в Авдіївку. Це тил. Зі 152-міліметрової артилерії, 120 та 82-міліметрових мінометів обстрілювали Авдіївку, Луганське та Троїцьке.

На маріупольському напрямку також використовували БМ-21 "Град". Обстрілювали Талаківку. Зі 120- та 82-міліметрових мінометів - Водяне, Новотроїцьке, Мар'їнку.

На луганському напрямку 152-міліметрова артилерія била по Новозванівці, 120- та 82-міліметрові міномети - по Попасній", - розповів Матюхін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У штабі повідомили про страшні втрати сил АТО

29 січня бойовики активізувалися в районі Авдіївської промзони. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто залишилося без світла, води та тепла. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

Через загострення ситуації 31 січня президент Петро Порошенко зібрав Воєнний кабінет.

1 лютого Росія заявила про "гарантії" припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі Авдіївки. Пізніше терористи відкрили вогонь із "Градів". 2 лютого з 203-міліметрових самохідних гаубиць "Піон" і 152-міліметрових гармат "Гіацинт" обстріляли місію ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Найважча ніч із початку року: "Гради" обстріляли тил ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути