вівторок, 03 березня 2020 22:04

Найманець ДНР здався поліцейським

Найманець ДНР здався поліцейським
Бойовик може отримати шанс на мирне життя. Фото: "Еспресо"

В Авдіївці поліції здався колишній бойовик.

Півтора року мешканець Покровського р-ну служив у незаконному збройному формуванні "Восток". На початку 2016 року бойовик залишив службу, повідомляють у Поліції.

"У серпні 2014 року після телефонної розмови із своїм товаришем, він вирішив приєднатися до бійців незаконного збройного формування, в якому той служив і отримував нібито непогану зарплатню. Прибувши до окупованої Ясинуватої, мешканець Покровського району розшукав там відділ міліції, керівництво якого і взяло його на службу до підрозділу "Восток". Через кілька днів чоловіка відвезли до Донецька, де видали військову форму, жетон, посвідчення та зброю і призначили на посаду стрілка. Та замість своїх обов'язків, новоспечений бойовик був водієм - на вантажній автівці розвозив продукти харчування й людей", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вели обстріл поряд з пропускним пунктом Мар'їнка

У січні 2016 року чоловік переїхав до окупованого Криму. Потім до Татарстану. У вересні 2019 року чоловік повернувся в Україну до батьків. Там здався поліції.

"У випадку, якщо особа не скоювала тяжких злочинів проти людей, добровільно залишила лави незаконних збройних формувань та розповіла про це правоохоронцям, їй надається гарантований державою шанс на мирне життя без кримінальної відповідальності", - нагадують поліцейські.

У лютому 2020 року українські воїни ліквідували 38 найманців РФ, а також знищили 5 одиниць техніки ворога.

Зараз ви читаєте новину «Найманець ДНР здався поліцейським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути