Ексклюзиви
середа, 25 вересня 2024 04:29

Почнуться перемовини - військовий пояснив, чому ця осінь може бути вирішальною у війні

Почнуться перемовини - військовий пояснив, чому ця осінь може бути вирішальною у війні
Чому до осені росіяни захоплюють максимум територій. Фото: Генштаб ЗСУ

Цьогорічна осінь може бути вирішальною у війні.

Військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов пояснив, чому росіяни кидають зараз усі ресурси на захоплення територій.

"Завдання росіян зараз — захопити якомога більше територій до зими, тож окупанти намагаються за будь-яку ціну, спаливши всі резерви, цієї осені добитися максимуму. Бо взимку, коли почнуться перемовини, десь після Нового року, будуть багато аргументів казати дипломати, але головне — це карта, яка буде лежати на столі — карта лінії бойового зіткнення", - про це він сказав в ефірі телемарафону.

Ворог намагається якнайбільше її просунути. Головне завдання в них, як ми бачимо, окупувати всю Донецьку область до початку перемовин. На це кидають всі резерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад добу провели у морі на гумовому човні: бійці ГУР розповіли деталі звільнення Зміїного

Порівняв минулорічний наступ ворога і зазначив, що росіяни не кидають в бій нові бригади, не починають наступ на нових напрямках і не підтримують активізацію на двох-трьох ділянках одночасно. Ворожі сили намагаються підтримати те, що є у них зараз.

"Все поповнення, що зараз приходить, це тільки компенсація тих втрат, які в них є. Наскільки в них вистачить ресурсів, я не знаю. Сподіваюся, що не на рік, а менше", — підсумував.

Останнім часом збільшилася кількість обстрілів біля Вугледара на Донеччині. Російські війська використовують системи залпового вогню, б'ють по місту керованими авіабомбами. Крім того, активно штурмують позиції українських захисників.

Зараз ви читаєте новину «Почнуться перемовини - військовий пояснив, чому ця осінь може бути вирішальною у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути