Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 09:00

Почався наймасштабніший бій за всю історію АТО

Почався наймасштабніший бій за всю історію АТО
У бою поблизу Водяного 20 березня 2017 року російські кадровики вперше відкрито застосували танки. Фото: УНІАН

20 березня 2017 року поблизу селища Водяне під Маріуполем на Донеччині розпочався наймасштабніший бій за всю історію АТО.

"Окупанти просто зараз валять по українських морпіхах з усього, що є. Наші хлопці достойно відповідають. За попередніми даними, повністю винищили ворожий опорний пункт разом з терористами. Зараз у бій вступили ворожі російські танки. Раніше працювали лише вночі. Сьогодні уперше вийшли в бій удень", - повідомили волонтери People's Project.

О 9:30 піхота бойовиків пішла в наступ на українські позиції. Об 11:30 противник почав стріляти із артилерії та установки "Град". У штабі АТО назвали це найпотужнішим зіткненням після бою на Світлодарській дузі у грудні 2016 року.

"Три години був бій за опорник. Танк сепарів не підбили, але двічі "проганяли". На третій раз танк повернувся і викотився на 200 метрів до позиції і почав розстрілювати в упор. Бій був на чужих позиціях. Один піхотинець, стрибнувши в окоп, вбив трьох окупантів зі свого штатного автомата. По суті морпіх зробив те, що два місяці тому не вийшло у бойовиків під час штурму морпіхівського опорника", - розповідає волонтер Serg Marko.

Під час бою загинули 2 бійця ЗСУ. 7 отримали поранення. У бойовиків – 9 загиблих і 13 поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики гранатометами порушували тишу: поранений воїн ЗСУ

"Маріупольський напрямок дуже важливий для Росії. Бо це дорога на Крим, - говорить колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко. - Вони випробовують наші сили на цьому напрямку. До того ж, коли всередині України відбувається якесь напруження, Росія намагається загострити ситуацію в країні. Активізує бойові дії. Зараз напругою є блокада. Безумовно, це пов'язано. Ворог так робить завжди.

Ще в січні там тривали серйозні бої. Але у наших відбулася ротація, якою скористалися бойовики, побудувавши дуже серйозні укріплення. Тепер взяти висоту проблематично. Тому тривають важкі бої, ініціатива переходить від одних до інших. Атаки переходять в оборону і навпаки".

Російські кадровики випустили по позиціях української армії 40 снарядів 152-го калібру, 40 снарядів 122-го калібру та здійснили 65 пострілів з "Градів".

Зараз ви читаєте новину «Почався наймасштабніший бій за всю історію АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути